Παιδική διατροφή και βιολογικά προϊόνταΕπειδή τα παιδιά μας αξίζουν τα καλύτερα, πώς τα βιολογικά προϊόντα θα συμβάλλουν σε αυτό;


Στη δύσκολη καθημερινότητα που καλούνται να βιώσουν τα παιδιά, με πολλές ώρες σε σχολείο και φροντιστήρια, λίγες ώρες ύπνου και πολύ απαιτητικό πρόγραμμα, η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την ομαλή φυσική και ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη, καθώς οι καλές διατροφικές συνήθειες που αποκτώνται από τη παιδική ηλικία είναι πολύ σημαντικές στη διατήρηση της υγείας και κατά την ενήλικη ζωή. 


Η σημασία της ποιοτικής διατροφής


Γι'αυτόν τον λόγο, παρατηρούμε ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές καταφεύγουν στη λύση των βιολογικών προϊόντων. Τα βιολογικά προϊόντα είναι προϊόντα που έχουν παραχθεί σε ελεγχόμενες καλλιέργειες με φυσικό τρόπο, χωρίς την χρήση χημικών φυτοφαρμάκων ή λιπασμάτων.


Οι περισσότερες μελέτες πάνω στην διατροφική αξία των βιολογικών αυτών προϊόντων μαρτυρούν ότι όντως τρόφιμα όπως φρούτα, λαχανικά, δημητριακά, γάλα και κρέας παράγωγα βιολογικής καλλιέργειας είναι σαφώς πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά ιδίως βιταμίνη C, ασβέστιο, σίδηρο και μαγνήσιο. 


Υπάρχει μάλιστα συγκεκριμένη κοινοτική και εθνική νομοθεσία που καθορίζει τους κανόνες για την προστασία του περιβάλλοντος, την διατήρηση της ευφορίας και βιολογικής δραστηριότητας του εδάφους. Τα προϊόντα αυτά είναι ασφαλή για την υγεία μας και φέρουν συγκεκριμένη σφραγίδα αυθεντικότητας.


Πως μπορώ να κάνω το παιδί μου να καταναλώνει υγιεινά;


Ειδικά για εμάς τους γονείς που τρέχουμε όλη μέρα, το organicon.gr προσφέρει υγιεινές επιλογές σνακ για τα παιδιά μας, με αγνά υλικά, ώστε εμείς να μπορούμε να συνεχίζουμε την ημέρα μας δυνατά χωρίς να νιώθουμε τύψεις. Για όλες τις ώρες: από το πρωινό γεύμα έως το απογευματινό σνακ, ακόμα και όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού ή όταν θέλουν απλά να μασήσουν μία τσίχλα, συνδυάζοντας δημητριακά, φρούτα, λαχανικά ακόμα και όσπρια σε ελκυστικές μορφές για τα πιο διστακτικά παιδιά, χωρίς να υστερούν σε θρεπτική αξία. 


Το σνακ δεν χρειάζεται να ταυτίζεται πια με κάτι πρόχειρο και ανθυγιενό όπως ξέραμε, αλλά αντιθέτως, είναι ένας τρόπος να τρέφονται και να μη μένουν νηστικά όλη μέρα. Είναι γεγονός πως όλο και περισσότεροι διατροφολόγοι συνιστούν αυτόν τον τρόπο πρόσληψης της τροφής για την καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού.


Η συλλογή του Οrganicon με βρεφικές και παιδικές τροφές σε μορφή πουρέ με λαχανικά, δημητριακά με φρούτα, αλείμματα με μέλι, σοκολάτα και ξηρούς καρπούς, μούσλι, μπισκότα, μπάρες φρούτων, τσιπς λαχανικών, χυμούς, μέχρι τσίχλες, ζελεδάκια, καραμέλες και γλειφιτζούρια, σε διάφορους γευστικούς συνδυασμούς, προσφέρουν στα παιδια όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να αναπτυχθούν σωστά και να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις της ημέρας, ενώ ταυτόχρονα τα μαθαίνουν να τρέφονται σωστά και ισορροπημένα.