60 Λεπτά       10 Μπάρες                                                                                                                
Υλικά:

190 γρ ώριμες Μπανάνες (περίπου 2)

250 γρ Κινόα (μουλιασμένα αποβαδίς)

2 κ.σ. Σπόροι Τσία

40 γρ Αλεύρι Καρύδας

60 γρ Λάδι Καρύδας (+ εξτρά για γαρνιτούρα)

40 γρ Σουσάμι  (+ εξτρά για γαρνιτούρα)

1 κ.σ. Τριμμένη Κανέλα

1 κ.σ. Βανίλια

1/2 κ.γ. Αλάτι

2 κ.σ. Σιρόπι Σφενδάμου

50 γρ Αποξηραμένα Κράνμπερυ

100 ml Νερό


Εκτέλεση:

         1ο Βήμα: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C / 6 (φούρνος γκαζιού).

     2ο Βήμα: Σε ένα μεγάλο μπολ, πολτοποιήστε τις μπανάνες και ύστερα ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί αφήνοντας τελευταία τα

                                             κράνμπερυ που θα ενσωματώσετε απαλά.

     3ο Βήμα : Απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, σκορπίστε το σουσάμι και απλώστε το λάδι καρύδας

                                             από πάνω.

    4o Βήμα: Ψήστε για 50 λεπτά ή περισσότερα, έως ότου πάρει ένα ελαφρύ χρυσαφί χρώμα από πάνω.                 

       5o Βήμα: Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει σε σχάρα πριν το κόψετε σε μπάρες ή τετράγωνα.

ΕΤΟΙΜΟ!

ΠΑΓΩΣΤΕ ΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙΡΟ