20% μείωση της αρτηριακής υπέρτασης μέσα σε 18 εβδομάδες!
Ανακάλυψε πως!
 

Η αρτηριακή υπέρταση είναι ένα από τα πιο συχνά θέματα υγείας των ενηλίκων!
Ένας στους τρεις παγκοσμίως εμφανίζει υπέρταση και καλείται να αντιμετωπίσει διάφορες δυσκολίες στην καθημερινότητά του αλλά και να διαχειριστεί την πιθανότητα πολυάριθμων νοσημάτων στο μέλλον.

Ως αρτηριακή υπέρταση ορίζεται η αυξημένη πίεση του αίματος στο εσωτερικό των μεγάλων αρτηριών του σώματος και αποτελεί έναν γνωστό παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακές παθήσεις.

Σημαντικό ρόλο στη διαχείριση της υπέρτασης αποτελεί φυσικά η διατροφή.

Ποια είναι όμως η νούμερο ένα τροφή που μπορεί να μειώσει έως και 20% την αρτηριακή σας πίεση σε μόλις 18 εβδομάδες;


Μαύρη σοκολάτα & κακάο

Ναι! Όσο κι αν δεν το πιστεύετε, η μαύρη σοκολάτα είναι πλούσια σε χημικές ουσίες που ονομάζονται φλαβονόλες και επιδρούν ευεργετικά στον οργανισμό και βοηθούν στη μείωση της υπέρτασης.

Ήδη από την εποχή των Αζτέκων η σοκολάτα θεωρούνταν δώρο των θεών ενώ και οι Ευρωπαίοι του 18ου αιώνα αναγνώρισαν νωρίς τις ευεργετικές επιδράσεις της στην καρδιά!

Σήμερα, έρευνες αποκάλυψαν ότι η μαύρη σοκολάτα έχει τη δυνατότητα να μειώνει την υψηλή πίεση σε υπερτασικούς ασθενείς. Παράλληλα, μειώνει την κακή χοληστερόλη LDL, βελτιώνει την λειτουργία των αιμοφόρων αγγείων και αυξάνει την ευαισθησία των κυττάρων στην ινσουλίνη, δρώντας ακόμη πιο ευεργετικά για την καρδιά.

Έτσι, η ελεγχόμενη κατανάλωση της μπορεί να μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικά επεισόδια.

Ωστόσο, παρόλο που η μαύρη σοκολάτα μειώνει την πίεση, σε καμία περίπτωση δεν συνίσταται η αλόγιστη κατανάλωσή της. Κι αυτό γιατί η σοκολάτα περιέχει υψηλές ποσότητες λιπαρών ουσιών και θερμίδων που σημαίνει πως η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων εξουδετερώνει τελικά τις ευεργετικές της ιδιότητες.

Ένας μεγάλος αριθμός ερευνών έχουν δείξει πως μία μικρή ποσότητα, όπως 3 μπάρες την εβδομάδα, μπορεί να μειώσει μακροπρόθεσμα την πίεση έως και 20% προσφέροντας μόλις 30 θερμίδες σε κάθε γεύμα!

Στα πλαίσια, λοιπόν, μια υγιούς διατροφής και λαμβάνοντας υπόψη τη συνολική ημερήσια πρόσληψη θερμίδων, η μαύρη σοκολάτα μπορεί να επιδράσει ευεργετικά στην υπέρταση και στη γενικότερη υγεία της καρδιάς. Φυσικά, οι ασθενείς είναι απαραίτητο να συνεχίζουν τη φαρμακευτική τους αγωγή αλλά και την τακτική σωματική τους άσκηση.

Στο Organicon μπορείτε να ανακαλύψετε μία ποικιλία προϊόντων όπως κακάο αλλά και άλλων snacks μαύρης σοκολάτας που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε χαμηλή την πίεσή σας αλλά και να διαμορφώσετε ένα υγιές διατροφικό πλάνο!