Υλικά:

50 γρ Σπόροι Φαγόπυρου (μουλιασμένο αποβραδίς)

2-3 Απύρηνοι Χουρμάδες (προσθέστε κι άλλους για πιο γλυκό αποτέλεσμα)

TIP: Αντικαταστήστε τους Χουρμάδες με Σιρόπι Σφενδάμου, Πετιμέζι ή και Μέλι,

αλλά μετά τη βράση, και αφού κρυώσει, ώστε να μην χάσουν τη διαθρεπτική τους αξία.

1 1/2 κουταλίες της σούπας Λάδι Καρύδας

1 κουταλιά γλυκού Βανίλια

500 ml Νερό

1 πρέζα Αλάτι


Εκτέλεση:

1ο Βήμα: Σ'ένα μπλέντερ (για υφή smoothie)  ή σ'ενα μίξερ (για υφή τραγανιστή), χτυπάτε όλα τα υλικά με 500 ml νερό, εκτός από τη βανίλια.

2ο Βήμα: Σε κατσαρολάκι, σιγοβράστε το μείγμα μέχρι να φτάσει την επιθυμητή υφή και προσθέστε τη βανίλια.  

ΕΤΟΙΜΟ!

ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΜΕ ΕΠΙΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΑΣ

Προτάσεις Επικάλυψης:

Τριμμένη Κανέλα ΚεϋλάνηςΣκόνη Κακάο CriolloΚαρυδόψιχαΗλιόσπορουςΣταφίδα ΚορινθιακήΑνάμεικτοι Ξηροί Καρποί & ΦρούταΜπανάνα ΤσιπςΑποξηραμένα ΒερίκοκαΑποξηραμένα ΔαμάσκηναΛιναρόσποροιΠαπαρουνόσποροι, Μύρτιλο