Οι Πράσινες ελιές είναι μια από τις καλλιεργούμενες ποικιλίες ελιάς στην Ελλάδα και όπως όλες οι ελιές αποτελεί τον καρπό του ελαιόδεντρου. Οι διάφορες ποικιλίες ελιάς διαφέρουν σε γεύση καθώς και στην ποσότητα των θρεπτικών συστατικών που μας προσφέρουν. Στην πραγματικότητα, η ελιά είναι το φρούτο του ελαιόδεντρου. Έχει πλούσια γεύση, πολλέ θρεπτικά συστατικά και αποτελεί ένα ιδιαίτερο φρούτο με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος. Λόγω του λίπους τους μας δίνουν πολύ ενέργεια. Πέντε μεγάλες ελιές αποτελούν ένα ισοδύναμο λίπους και αντιστοιχούν με περίπου με 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Το 75% των λιπαρών της ελιάς είναι μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ευεργετικά για τις λειτουργίες του ανθρώπινου οργανισμού, περιέχουν 4-6 % υδατάνθρακες, βιταμίνη Ε, Α και καροτενοειδή. Τέλος μας προσφέρουν ασβέστιο, χαλκό, σίδηρο, μαγγάνιο και ψευδάργυρο καθώς και αρκετές αντιοξειδωτικές ουσίες.Διατηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος και μετά το άνοιγμα της συσκευασίας στο ψυγείο για δέκα ημέρες...
Η "Organicon" χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία στον ιστότοπό μας. Επιλέγοντας «Αποδοχή Όλων» αποδέχεστε την τοποθέτησή τους.